“Achter ons de vijand, voor ons de zee”

Op een rustig moment surf ik wat rond op internet. Ik klik op de site van de NOS en scrol door tot onderaan de pagina. Een grote kop luidt: “Achter ons de vijand, voor ons de zee”. Een Syrische vrouw verteld huilend over wat haar is overkomen.
Het eerste waar ik aan moet denken zijn de Israëlieten. Deze kop had ook in de Bijbel kunnen staan, meer dan 2000 jaar geleden.

Geen keuze

Opgejaagd door de oorlog kon deze Syrische moeder niet anders dan vluchten. Samen met haar zoon en heel veel andere mensen gaat ze aan boord van een klein schip. Het schip kapseist op de Middellandse Zee. Haar zoon verdrinkt, net als 250 andere mensen maar de vrouw wordt gered door een schip van de Italiaanse kustwacht.
De vrouw voelt zich verloren en haar hart is gebroken nu haar zoon niet meer leeft.
Voor haar voelde het of ze geen keuze had. het was of vermoord worden door IS of een levensgevaarlijke tocht ondernemen zonder dat ze wist wat haar te wachten stond.

Zelfde verhaal
rodezee
De Israëlieten waren ook op de vlucht.. Ze werden op de hielen gezeten door de Egyptenaren. De Israëlieten waren te voet en waren zeker niet snel omdat ze op de vlucht waren met kinderen, ouderen en wat vee. Ze waren bang dat het vluchten zou mislukken en dat ze weer in handen zouden vallen van de Egyptenaren.
Achter hen waren de Egyptenaren en voor hen lag de Rode Zee.
Maar God liet zijn volk niet ten prooi vallen aan de Egyptenaren en baande een weg door de zee waardoor de Israëlieten konden oversteken. Zodra de laatste Israëliet was overgestoken liet God de zee weer sluiten. De Egyptenaren verdronken.

De harde werkelijkheid

Als de vrouw één van die Israëlieten was geweest dan hadden zij en haar zoon het gered.
De harde waarheid is dat de zoon is overleden en de vrouw nu een vluchteling is. Ze weet niet wat haar nog te wachten staat en haar toekomst is vrij uitzichtloos.
Maar ook zij mag weten dat de Vader haar ziet en haar verdriet kent. Hij zal haar zeker niet in de steek laten.

Het artikel
Afbeelding rode zee
Afbeelding

Advertenties

Een gedachte over ““Achter ons de vijand, voor ons de zee”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s